Areh – štirje letni časi

 

Planinsko društvo Ruše praznuje letos 120 let obstoja.

Na društvu smo se dogovorili, da to obletnico počastimo tudi z uvedbo pohodniške akcije ''Areh – štirje letni časi''. Določili smo okvirne datume:

  • zimski pohod – 8. februar
  • spomladanski pohod – 5. april oz. (velikonočni ponedeljek)
  • poletni pohod – 25. junij
  • jesenski pohod – 15. oktober

Seveda se letos ni začelo vse tako, kot smo želeli. Zagodla nam je ta hudobna corona. Zaradi prepovedi druženja, nam je odpadel zimski pohod in prestavili smo spomladanskega.

A v soboto, 17.aprila 2021, nam je le uspelo. Ob 8.00 smo se zbrali pri planinski skrinjici v centru Ruš in krenili proti Ruški koči. Med sproščenim kramljanjem je pot do Apnice, kjer smo si privoščili počitek, kar hitro minila. Nadaljevanje poti je bilo nekoliko težje, saj je bilo snega vedno več in več in smo proti vrhu že kar globoko stopali v stopinje predhodnikov. Vendar smo naš cilj dosegli. Žal je bila Ruška koča, zaradi coronskih ukrepov, zaprta, zunaj pa prav mrzla zima in tako smo se kar hitro odpravili nazaj v dolino.

Šalili smo se, da nam je tokrat pomagala narava, da smo opravili kar dva pohoda v enem. Iz Ruš do Apnice je bil spomladanski pohod, od Apnice do Ruške koče pa zimski pohod.

Upamo, da bo poletje pregnalo corono in nam bo pohod 25. junija uspel z velikim številom udeležencev.

lep pogled s Kalvarije lep pogled s Kalvarije

pomlad pomlad, 17.4.2021

zima zima, 17.4.2021

pri Ruški kočipri Ruški koči

 

 

 

Back to top