V mesecu juniju je potekalo državno orientacijsko tekmovanje, na katerem je sodelovala naša ekipa mladincev, v kategoriji nad 18 let in osvojila tretje mesto. S tem so se uvrstili na mednarodno balkansko planinsko orientacijsko tekmovanje, ki ga organizira balkanska planinska zveza (BALKAN MOUNTAINEERING UNION – BMU), katere člani so države bivše Jugoslavije. Zveza vsako leto priredi tekmovanje v drugi državi članici, letos je bila na vrsti Slovenija in tekmovanje na Pokljuki. Na tokratnem tekmovanju, ki se je odvijalo v času od 30. 9. do 2. 10. 2022, so sodelovale ekipe iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Severne Makedonije, Črne Gore in Slovenije.

Tekmovalo je 31 ekip, skupaj okoli 170 tekmovalcev in mentorjev. Tekmovalci so po starosti razdeljeni v 4 kategorije; pionirji, juniorji, seniorji in veterani. Tekmovanje je sestavljeno iz dnevne in nočne tekme in teoretičnih ter praktičnih nalog, ki zajemajo orientacijo, prvo pomoč, poznavanje gora, vozlov, flore in favne,…

Ekipo PD Ruše, imenovano Joleji, so sestavljali: Matej VIŠIČ, Denis PEČNIK in Domen VERZNARC    in bili so zelo uspešni.

Na balkanskem orientacijskem tekmovanju so osvojili 2. mesto.

ČESTITAMO

USPEH NAŠIH ORIENTACISTOV

Back to top