PLANINCI PRVOŠOLCI NA PIRAMIDI

V petek, 28. 4. 2023, smo se s prvošolci odpravili na Piramido. Z vlakom smo se odpeljali do glavne železniške postaje v Mariboru. Od tam smo šli po mestnih ulicah, opazovali stare vile, košnjo trave, in se počasi vzpenjali proti Trem ribnikom. Pot smo nadaljevali po dobro označenih smernih tablah, na katerih je opisano mnogo zanimivosti, povezanih s tem delom mesta. Med potjo smo videli štiri srnice, ki so se pasle v vinogradu pod Piramido. Z vrha Piramide se je odprl čudovit razgled po Mariboru, vse do Boča, Donačke gore, Limbuša,...Otrokom je bilo vse zelo zanimivo. Predvsem to, da smo bili nad vsemi strehami blokov, hiš, stadiona. Opazili so veliko zelenja, ki je v našem mestu.

image000001006.jpg

Ustavili smo se tudi v mestnem parku, kjer smo poslušali detlja, ki je vztrajno trkal ob votlo deblo drevesa. Preizkusili so se v skakanju čez manjši potoček.
Izlet je kar prehitro minil, saj smo morali spet na vlak. Tudi vožnja z vlakom je bila posebno doživetje.

Pohvala vsem otrokom za vztrajnost, upoštevanje pravil in dobro voljo na izletu. Vse odpadke od malice smo dali v vrečko za smeti, ki ne sme manjkati v naših nahrbtnikih, in jih odnesli v dolino, kjer smo jih odložili v velik koš za smeti.

Do konca šolskega leta nas čakata še Pekrska gorca in Martnica.

Velika zahvala učiteljici Dragici Jurše za spremstvo in zakladnico znanja in ljubezni do narave, ki jo nosi v sebi.

Ruše, konec aprila 2023                                                                                    Mentorica: Irena Jelenc

 

Več slik je v fotogaleriji

Back to top