martnica 01V petek in soboto, 1. 6. 2018 in 2. 6. 2018, je potekala že sedma dobrodelna prireditev 24 – urni vzpon na Martnico. Tudi letos smo se ji pridružili planinci 1. triletja. V soboto smo se ob 8.30 zbrali na parkirišču Kmetijske zadruge v Rušah. Sončno in toplo vreme nas je kar vabilo v hrib. Povabili smo tudi starše in prijazno so sprejeli naše povabilo. Nekateri so to pot prehodili prvič in zaradi tega smo bili še bolj veseli njihove družbe. Na poti do Martnice nas je spremljal tudi naš knjižničar Stanko.
Po poti smo sproščeno klepetali in brez večjih naporov prišli do cilja.
Tam so se učenci okrepčali in spočili. A otroci imajo veliko energije in kar hitro so se začeli igrati na travi. Po topli malici, ki smo je bili deležni, smo se odpravili nazaj v dolino.
Zadovoljni starši in učenci so v tem sobotnem dopoldnevu naredili nekaj za svoje dobro počutje in istočasno z dobrodelnim prispevkom pomagali socialno šibkim učencem naše šole. Zahvaljujem se vsem staršem, vodniku Darku Kolmaniču, pomočnikoma na društvu Sari in Miranu Klančnik, ki so nas spremljali na dobrodelnem pohodu.
martnica 02
Mentorica Planinskega krožka na OŠ Janka Glazerja Ruše, dr. Andreja Kljajič

Back to top